opening-topshop-bijenkorf

Topshop probeert het opnieuw

Fashion addicts tellen af: over een kleine week vestigt de populaire Britse retailer Topshop zich opnieuw in Nederland. In De Bijenkorf in Amsterdam komen twee shop-in-shops: een voor de vrouw, een voor de man. Het is te hopen dat de door wisselkoersen dit keer geen roet in het eten gooien.

Opening
Op 2 september moet het gebeuren. Om 11.00 worden de shop-in-shops van Topshop en Topman (de mannelijke lijn, red.), respectievelijk goed voor 150 m2 op de begane grond en 140 m2 op de eerste verdieping, geopend in de Bijenkorf. Op de  verkoopoppervlakten worden volgens de media ‘de beste looks‘ van Topshop gepresenteerd.

Top-stop
Topshop zette al eerder voet aan de grond in Nederland; in 2011 lanceerde het merk twee shop-in-shops bij SPRMRKT in Amsterdam. Dat was echter geen lang leven beschoren. Al na een korte periode stopte SPRMRKT met de lijn, vanwege te hoge prijsverschillen door wisselkoersen die in het samenwerkingsverband kennelijk niet goed waren afgedekt. Topshop-‘zoon’ Topman kreeg in augustus 2012 een plek in het Nederlandse modelandschap en wel bij de BlackSheepRoad. Deze Amsterdamse modezaak is een van de weinigen ter wereld die het merk mag verkopen.

Bliksemafleider
Voor De Bijenkorf is de komst van Topshop en Topman in Amsterdam een mooie bliksemafleider. De luxe warenhuisketen kondigde ruim een week geleden  aan vijf van de twaalf winkels te willen sluiten. Het gaat om de vestigingen in Arnhem, Enschede, Groningen, Den Bosch en Breda. In een persverklaring heeft De Bijenkorf aangegeven te willen investeren in de overgebleven winkels en een webshop. In Arnhem, een van de eerste vestigingen die gesloten zou worden, zijn ze overigens not amused met het aangekondigde vertrek van De Bijenkorf. De fractievoorzitter van D66 heeft een paar dagen geleden in een dappere poging de gemeente Arnhem opgeroepen om Selfridges (eigenaar van De Bijenkorf, red.) betere plekken in de binnenstad aan te bieden. Op Facebook heeft de community ‘Bijenkorf Arnhem moet blijven’ inmiddels ruim 8.000 likes.