concept-store-fietsen

BLOG: Ode aan de conceptstore

Conceptstores zijn winkels die zich karakteriseren door een bijzondere mix van merken en producten. Ik kan echt geen genoeg van ze krijgen. In elke conceptstore waar ik – negen van de tien keer vrolijk – naar binnen huppel, ervaar ik net een andere, specialere belevenis van winkelen. Dit soort winkels zijn naar mijn idee constant in beweging en gefocust op de productbeleving. Dus…be inspired, amazed, moved.

Yep, Colette in Parijs, 10 Corso Como in Milaan en Andreas Murkudis in Berlijn zetten lang geleden de standaard voor de rest van de wereld met hun continu vernieuwde aanbod. Maar ons Nederland is bezig met een heuse inhaalslag. Conceptstores (winkels waarin kleding, accessoires, meubels, make-up, muziek en magazines elkaar ontmoeten) zijn in Amsterdam populairder dan ooit. En met een nieuwe lichting adressen is het tijd om mijn favorieten te delen. Van een ‘verse’ kop koffie tot aan een hipster-fiets en prachtboeken; conceptstores du moment sluiten niets uit. Pay attention, dit wil je niet missen.

[1] Restoredconcept-store-kledingwinkel
Het motto: jonge ontwerpers een podium, een plek in de winkel, bieden. Alle producten die er bij Restored staan uitgestald zijn handgemaakt en geproduceerd in kleine hoeveelheden. Eerlijk en origineel? Yes it is! Spot stoere rugtassen van By Foa (top om te geven + om te krijgen), armcandy horloges van Void, bamboefietsen van het ecologisch verantwoorde merk Blackstar Bikes en keramiek van Jonghlabel. Je kijkt er je ogen uit; je voelt je hier als een klein kind in een snoepwinkel, dus plan een vrije middag in… (Restored, Haarlemmerdijk 39 Amsterdam: www.restored.nl)

[2] Books & Bubbles  
Oké, de naam verklapt een hoop. Maar Books & Bubbles is dé uitvalbasis voor woonaankopen die te vinden zijn in knusse nisjes met schemerlampen. Ook kun je hier een boekje uit de kast trekken en zelf in een stoel ploffen. De bubbles (ah, it’s in the name!) zijn er alleen tijdens de bubble proeverijen, workshops en literaire diners die er georganiseerd worden. Vier literatuur met verve. Ga dat ervaren! (Books & Bubbles, Jan Pieter Heijestraat 186 Amsterdam: www.books-bubbles.com)

concept-store-tassen-sieraden[3] Anna + Nina
Vriendinnen in business: Anna en Nina. Na jarenlang gewerkt te hebben in de wereld van public relations en sales was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hello Anna + Nina, één van de leukste
accessoirewinkels die Amsterdam rijk is. Denk: mokken, tassen en enorm veel sieraden. Maar er is meer. Ze verkopen tevens heerlijke oliën en kookbenodigdheden van het Deense merk Nicolas Vahe. Tussen het shoppen door maken de dames met liefde een cappuccino of latte voor je klaar. (Anna + Nina, Gerard Doustraat 94 Amsterdam: www.anna-nina.nl)

[4] Legaly Bikes
In Amsterdam kom je met name om te fietsen, niet waar? De conceptstore Legaly Bikes, waar je ook yum koffie kunt drinken, speelt hier bijzonder slim op in met fietsen die je kunt kopen/huren en customizen. Het is begonnen als een hobby van vrienden, maar door ‘mond-tot-mondreclame’ is ‘het pimpen van je racefiets’ uitgegroeid tot een florerende zijtak. En beslist de talk of the town. Wie weet laat ik er mijn racefiets, die ik overigens nog moet aanschaffen, ooit omtoveren tot speed-juweel. O ja, maar dat is niet
alles… Je kunt er óók goed terecht voor hippe kledij van: Things I like Things I love en Fresh Cotton. (Legaly Bikes, Ferdinand Bolstraat 145 Amsterdam: www.facebook.com/legacybikes)

[5] Maison NL concept-store-cadeauwinkel
Een waar cadeauwalhalla. Deze luxe conceptstore (het heeft iets weg van een boetiek) is sinds ik in Amsterdam woon vaste prik. En vooral als mijn moeder op visite is. Het aanbod, dat met name bestaat uit handgemaakte lampen van Jonett, sieraden van Circo, Jewelrocks (fan!) en Alphabeta, is immens. Ook leuk: de notitieboekjes, agenda’s van het Franse Astier de Villatte én de kaarten van Christian Lacroix, voor een modische groet aan een dierbare. P.S. kleding hangt er ook hoor, van Scandinavische labels.  (Maison NL, Utrechtsestraat 118 Amsterdam: www.maisonnl.com)

– Tekst: Gina Pesulima

Gina Pesulima (24) is blogster, koopverslaafde incognito (!) en freelance content / project manager bij
het Amsterdamse PR-bureau FUSE Communication. In haar wekelijkse column op de website van Visual Movement verkent ze op geheel eigen wijze de facts, figures en fabels rondom (mode) retail advies. Lees en leer.