clicks-versus-bricks

Amazon investeert in mode

Amazon lijkt zich in toenemende mate te richten op fashion. Emerce.nl weet te vertellen dat het Amerikaanse e-commercebedrijf wereldwijd al flink wat vacatures open heeft staan voor onder meer Amazon Fashion en Amazon Softlines. In Luxemburg wordt gevraagd om specialisten in reiskoffers en voor China hoopt de grote online retailer juist modespecialisten aan te trekken.

Amazon, vooral bekend als online boekengigant, biedt een groot deel van het online-assortiment aan voor ramsj-tarieven, fashion zou een mooie, margerijke aanvulling zijn. Volgens emerce.nl heeft de fashion-industrie voorlopig nog weinig te vrezen van Amazon en zal het zo’n vaart niet lopen; Amazon lijkt volgens het platform maar moeilijk van zijn ‘online boekenwinkel-imago’ af te komen.

Eerste overnames
Amazon begaf zich in 2002 voor het eerst in ‘modeland’ met de start van kledingverkoop vanuit ‘Ruby’. Een aantal nieuwe initiatieven en overnames volgden, met als klapper de overname van online schoenen-aanbieder Zappos – destijds een grote concurrent van Zalando – in 2009.